GURREVEJ 90
3000 HELSINGØR

Elever vandt priser for deres løsning på flygtninges udfordringer

Tre elevteams gik hjem fra den store Boost-Battle med priser på 5000 kr. for deres forslag til innovativt design, der kan hjælpe med at gøre flygtninge til medborgere i lokalsamfundet.

Det summede af liv i festsalen på Helsingør Gymnasium, da 21 elevteams torsdag eftermiddag var samlet til Boost-Battle. Battlen var afslutning på udfordringen ’Fra flygtning til medborger’, hvor alle Helsingør Kommunes skoleelever har arbejdet en uge med at finde innovative designløsninger, der kan hjælpe med at integrere flygtninge i lokalsamfundet.

Tre teams gik fra Battle med priser. Der blev uddelt en innovationspris, en publikumspris og en samarbejdspris, alle på 5000 kr. til en oplevelse for hele teamets klasse.

Billedtekst: Fungerende borgmester i Helsingør Kommune, Ib Kirkegaard, overrakte innovationsprisen til et elevteam fra 1. klasse på Helsingør Byskole, sammen med vært ved Boost-Battle, Camilla Ottesen.

Fungerende borgmester i Helsingør Kommune, Ib Kirkegaard, overrakte innovationsprisen til et elevteam fra 1. klasse på Helsingør Byskole, sammen med vært ved Boost-Battle, Camilla Ottesen.

se billeder fra battledagen


 
Juryens hovedpris, innovationsprisen, gik til et team fra 1. klasse på Byskolen, som har udtænkt en velkomstkuffert til flygtningebørn. Kufferten indeholder forskellige legeting, som kan være med til at skabe gode lege mellem flygtninge og danske børn.

– Vi har valgt kufferten, fordi den er en meget enkel løsning på en stor udfordring, sagde fungerende borgmester Ib Kirkegaard, som uddelte prisen. Han sad i juryen sammen med blandt andre tidligere generalsekretær for Red Barnet, Mimi Jacobsen, og direktør i Helsingør Kommune, Marianne Hoff Andersen.

– Kufferten er et projekt, som kan sættes i gang med det samme, og den kan bruges af andre end dem, den er målrettet, fortsatte Ib Kirkegaard.

Reaktionen fra de vindende børn var begejstret.

Det er megafedt. Vi havde ikke regnet med at vinde. Det har været rigtig sjovt at være med, lød det fra børnene på scenen, mens deres lærere var så stolte, at de var ’ved at flække midt over’.

Publikumsprisen gik til 5. klasse på Tibberupskolen. De har udarbejdet projektet ’Årets traditioner’, som bl.a. omfatter et brætspil for børn om danske traditioner.
Samarbejdsprisen gik til 6. klasse på Hornbæk Skole. De har udarbejdet en ’dating-app’, som matcher flygtningefamilier med danskere.

Udfordringen ’Fra flygtning til medborger’ var den første af tre udfordringer, som eleverne på alle Helsingør Kommunes skoler bliver stillet over for i de kommende år. Det sker som et led i det store projekt ’Boost – Innovativ Skole i Helsingør’, som Helsingør Kommune gennemfører i samarbejde med INDEX: Design to Improve Life og Professionshøjskolen Metropol.
Projektet har til formål at gøre Helsingør Kommunes skolesystem førende i Danmark på innovation og kreativitet.

Næste udfordring i ’Boost – Innovativ Skole i Helsingør’ ligger i begyndelsen af 2017 og handler om sundhed. Alle tre udfordringer er valgt af Helsingør Byråd.
 
 
Præsentationen af Udfordring 1 og en række af projekterne på Design to Improve Life ressourcesitet.

Læs mere om Udfordring 1: Fra flygtning til medborger

Læs mere om BOOST – Innovativ Skole i Helsingør